EK-hapjes

Alle nieuwsbrieven van Sonja

Moderators: Iet, anna_c_l

Gesloten
Gebruikersavatar
anna_c_l
Site Admin
Berichten: 1449
Lid geworden op: ma jun 19, 2006 7:40 pm
Contacteer:

EK-hapjes

Bericht door anna_c_l » vr jun 08, 2012 1:26 pm

Nog een paar dagen en dan barst het feest rondom het EK weer los. Veel huizen zijn weer bont versierd met oranje vlaggetjes en hier en daar zijn zelfs lantaarnpalen van onder tot boven ingepakt in het oranje. Bij het EK komen veel verleidingen kijken van een bitterbal uit de frituurpan tot een borrel.

Hierbij geef ik je tips wat je op tafel kunt zetten wat Sonja-proof is, met een vergelijking ernaast.

Hapjes
- Een blokje 30+ kaas bevat 30 kcal, een bitterbal 45 kcal.
- Een handje light chips bevat 45 kcal, een handje normale chips 55 kcal
- Een handje Japanse mix bevat 45 kcal, een handje borrelnoten 145 kcal
- Een toastje met gerookte zalm bevat 35 kcal, een vlammetje 60 kcal
- Cherrytomaatjes, stukjes wortel, komkommer en paprika met een mager dipsausje (yoghurt met wat chilisaus (bijvoorbeeld) bevat 10 kcal per portie, een handje pinda’s 130 kcal
- Een magere party knakworstje bevat 25 kcal, een plakje worst 50 kcal.

Drankjes
- Een glas droge witte wijn bevat 65 kcal, een glas zoete witte wijn 145 kcal
- Een glas wodka met cola light bevat 85 kcal, een glas bier bevat 115 kcal
- Een glas versgeperste jus d’orange bevat 85 kcal, een glas dubbeldrank 135 kcal
- Een glas Slimpie limonade bevat 5 kcal, een glas limonade 95 kcal
- Een glas frisdrank light zoals cola en cassis bevat 0 kcal, een glas cola of cassis bevat 90 kcal.

Recept: gehaktballetjes voor 20 personen
Ingrediënten
1 ui
300 gram rundergehakt
50 gram geraspte 30+ kaas
3 teentjes knoflook
1 beschuit
3 eetlepels olijfolie
1 blik tomatenstukjes
2 eetlepels fijngeknipte peterselie
Peper en zout

Bereidingswijze:
- Snipper de ui. Doe het gehakt in een kom met de geraspte kaas, de helft van de uisnippers, peper en zout naar smaak toevoegen.
- Pers er 2 knoflookteentjes boven uit, verkruimel het beschuit erboven. Kneed alles goed door elkaar en vorm er circa 20 balletjes van.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
- Voeg dan de rest van de uisnippers toe, pers het laatste knoflookteentje erboven uit en roer de tomatenstukjes met het vocht erdoor.
- Laat de gehaktballetjes, met de deksel op de pan, in circa 15 minuten op laag vuur zachtjes gaar worden.
- Breng de saus op smaak met peper en zout, doe ze dan over in een schaal en strooi de peterselie erover.
Bevat per persoon: 80 kcal
Bron: Sonja Bakker nieuwsbrief juni 2012
Afbeelding
Groetjes,
Anna

Gesloten