Moederdag tips van Sonja

Sonja´s zo-gaat-het-je-zeker-lukken-tips.
Met vragen en antwoorden van Sonja Bakker die ze heeft gegeven op het Flairforum.

Moderators: Iet, anna_c_l

Gesloten
Gebruikersavatar
Forumadmin
Site Admin
Berichten: 80
Lid geworden op: vr feb 17, 2006 12:25 pm

Moederdag tips van Sonja

Bericht door Forumadmin » wo mei 10, 2006 6:36 pm

Mmm… moederdag!

Alle moeders van Nederland mogen zich lekker in de watten laten leggen op zondag 14 mei. Wil je je moeder extra in het zonnetje zetten, maar haar niet opzadelen met extra kilo’s, laat de taarten en bonbons dan liever achterwege. Er zijn nog zo veel andere manieren waarop je je moeder kunt laten merken dat zij de liefste is: bijvoorbeeld met een mooie foto van alle (klein)kinderen op schildersdoek gedrukt, een boekje met (zelfgeschreven) gedichten, een grote bos rozen, een zelfgebrande cd met liedjes die voor jou en je moeder speciaal zijn, haar lievelingsfilm op dvd… Laat je creativiteit de vrije loop.

En voor alle moeders die wél verwend worden met allerlei lekkers: lees onderstaand verhaal uit mijn praktijk en… geniet…Een bord vol liefde

Saskia (34) volgt mijn online dieetprogramma. Ze gaat heel goed, in zes weken tijd is ze ruim zeven kilo kwijtgeraakt, schrijft ze me in een e-mail. Maar hoe moet dat nou met moederdag? vraagt ze zich af. “Mijn twee jongens – 4 en 7 jaar – gaan zeker weten een ontbijt op bed maken. Vorig jaar verwenden ze me met vette pannenkoeken met room en aardbeien en beschuitjes dik besmeerd met boter en een laag hagelslag waar je u tegen zegt. Ze waren zó trots en bleven maar zeggen: ‘Lekker hè, mama! Alles opeten hoor, mama!’,Toén was dat geen enkel probleem hoor, maar wat doe ik dit jaar als ze weer met zo’n bord vol calorieën aan komen zetten?” Daar hoef ik niet lang over na te denken. “Beste Saskia, allereerst: Noteer in je agenda op maandag 15 mei: Dagje Streng! ;-) En vervolgens: Alles opeten wat je jongens voor je gemaakt hebben. Laat je verrassen en geniet van de trotse koppies van je kinderen. Geen schuldgevoel, bedenk je bij elke hap dat dit een bord vol liefde is!”

Gesloten