Sinterklaasnieuwsbrief

Alle nieuwsbrieven van Sonja

Moderators: Iet, anna_c_l

Gesloten
Gebruikersavatar
anna_c_l
Site Admin
Berichten: 1449
Lid geworden op: ma jun 19, 2006 7:40 pm
Contacteer:

Sinterklaasnieuwsbrief

Bericht door anna_c_l » do dec 02, 2010 10:05 am

Sinterklaas is weer in het land en al het lekkere snoepgoed vliegt je om de oren.
Pepernoten, marsepein, chocoladeletters, een hoop verleidingen welke maar moeilijk zijn te weerstaan. Genieten van dit lekkers mag natuurlijk een keertje, maar beperk het tot een minimum want het meeste Sinterklaas snoepgoed zijn echte caloriebommen.
Ga je Sinterklaasavond vieren en komt er veel lekkers op tafel te staan?
Hierbij geef ik je een overzicht met het meest voorkomende Sinterklaas
snoepgoed en het aantal calorieën.
• 1 chocoladeletter (ca 135 gram) 750 kcal
• 1 beker chocolademelk light met een toef slagroom 154 kcal
• 1 stukje gevulde speculaas (ca 30 gram) 140 kcal
• 1 beker chocolademelk light 119 kcal
• 1 stukje marsepein (ca 25 gram) 110 kcal
• 10 chocoladekruidnoten 100 kcal
• 1 taaitaai (ca 20 gram) 55 kcal
• 1 kikker of muis 60 kcal
• 10 kruidnoten 50 kcal
• 3 pepernoten 50 kcal
• 1 speculaasje (ca 10 gram) 50 kcal
• borstplaat (per plaatje) 33 kcal
• 1 schuimpje (ca 4 gram) 15 kcal
Op de dag van Sinterklaasavond kun je overdag goed opletten wat je eet.
Vervang de koekachtige tussendoortjes door een stuk fruit. Het avondtussendoortje mag je laten vervallen zodat je in de avond kunt genieten van iets extra’s.
Maar let op hoeveel je neemt en pak de volgende dag de draad weer op.

RECEPT
Zoete Sinterklaasletterbroodjes
Voor 18 broodjes
Ingrediënten:
• 1 pak mix voor wit of bruin brood
• 3 eetlepels Candarel poeder
• 3 eetlepels speculaaskruiden
• 2 eetlepels vloeibare margarine light
• 1 eiwit
Extra: Bakpapier, kwastje
Bereidingswijze:
Meng de broodmix met de Candarel en de speculaaskruiden. Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met de vloeibare margarine light in plaats van met de boter. Verdeel het gerezen deeg
in 18 stukjes. Maak er eerst rolletjes en dan letters van. Leg ze op bakpapier op de bakplaat van de oven. Laat ze afgedekt nog een uurtje rijzen. Bestrijk de letters met wat losgeklopt eiwit en bak ze in de voorverwarmde oven op 200 °C bruin, ca 15 minuten. Warm of koud serveren
Tip: Bestrooi de deegletters voor het bakken elk met een 1/2 theelepel geschaafde amandelen. Strooi voor het eten eventueel een heel klein beetje poedersuiker over.

Dit broodje bevat per stuk circa 84 kcal

Bron: Sonja Bakker nieuwsbrief
Afbeelding
Groetjes,
Anna

Gesloten