Pagina 1 van 1

Nieuwsbrief november

Geplaatst: wo nov 01, 2006 8:22 pm
door Iet
‘Positieve energie komt alleen vanuit jezelf!’



Afscheid nemen van de zomer, ik word er altijd een beetje treurig van. Dag zon, dag heerlijke tuin, dag lange dagen... Maar al heel snel heb ik weer oog voor de mooie kanten van de herfst: de prachtige kleuren in het bos, de zee die zich weer van haar onstuimige kant laat zien, ’s avonds de kaarsen weer aan, andere producten in de supermarkt. En niet te vergeten: nieuwe herfstkleding die geshopt moet worden. Voor veel mensen is de herfst een goed moment om te starten met afvallen of de weekmenu’s weer serieus op te pakken. De vakantiekilo’s eraf, weer mooi op gewicht voor de feestdagen… Wat je motivatie ook is, ik wens je heel veel succes. En heb je de smaak te pakken? Begin december ligt mijn nieuwe boek ‘Bereik én behoud je ideale gewicht in de winkel.

Geloof in jezelf, dan lukt álles!

Online afvallen vergoed door Zorg en Zekerheid
Goed nieuws! Als eerste zorgverzekeraar in Nederland vergoedt Zorg en Zekerheid mijn online afslankprogramma. Zonder verwijsbrief van de huisarts krijgen verzekerden het acht weken durende programma vergoed. Normaal gesproken kost deelname € 95. In het belang van al die mensen die nog steeds kampen met overgewicht hoop ik dat andere zorgverzekeraars dit voorbeeld zullen volgen.
Kijk voor meer informatie op mijn website: http://www.sonjabakker.nl


Herfstvragen & -antwoorden uit de praktijk

Mag je in de herfst meer eten dan in de zomer?
Tijdens koude dagen verbruikt je lichaam extra energie om je temperatuur op peil te houden. Maar, als je de hele dag in een ruimte met centrale verwarming leeft, geldt dit niet! Ben je veel buiten? Dan vraagt je lichaam om meer brandstof. In alle andere gevallen hoef je echt niet meer te eten.

Ik vind herfstbokbier zo ontzettend lekker. Mag ik dat gewoon drinken?
Niet als je af wilt vallen. Bier is namelijk een echte dikmaker, het bevat namelijk alcohol en maltose, een koolhydraat. Wil je niet aan de spa rood in de kroeg? Een glas rode wijn mag je af en toe nemen, evenals een glas cola light met jonge jenever.

Normaal gesproken bak ik in het najaar altijd taart van appels uit eigen tuin. Dat is toch best gezond?
Appeltaart klínkt gezond, maar bevat relatief veel vet en suiker en zo’n 280 kcal per punt van 100 gram. Wil je toch een stuk appeltaart nemen, laat dan in ieder geval de slagroom weg. Nog beter kun je appelsoufflé’s maken. Hieronder het recept.

Recept: heerlijke appelsoufflé’s

Ingrediënten:
4 eieren
25 gram Becel Multi Voor koken, (roer)bakken en braden
25 gram bloem
2 dl halfvolle melk
2 eetlepels zoetstof (die je kunt verwarmen)
1 zakje vanillesuiker
1 dl appelmoes
2 eetlepels citroensap
1 theelepel kaneelpoeder

Extra nodig: 6 papieren muffinvormpjes of muffinbakplaat voor 6 stuks
Spray om in te vetten b.v. van Baukje, zo gebruik je veel minder vet, mixer

Werkwijze:
Oven voorverwarmen op 175 ° of gasovenstand 3. Eieren splitsen. In pan boter verwarmen. Bloem erdoor roeren. Melk scheutje voor scheutje erdoor roeren tot gladde saus ontstaat. Zoetstof en vanillesuiker erdoor roeren. Door saus, appelmoes, citroensap en kaneel roeren. In schone vetvrije kom eiwitten stijfkloppen. Saus luchtig door eiwitten spatelen. Giet het soufflémengsel met een lepel in de muffinvormpjes en bak ze 20 tot 25 minuten gaar.

Bevat per appelsoufflé circa 95 kcal.