nieuwsbrief juli

Alle nieuwsbrieven van Sonja

Moderators: Iet, anna_c_l

Gesloten
Gebruikersavatar
Forumadmin
Site Admin
Berichten: 80
Lid geworden op: vr feb 17, 2006 12:25 pm

nieuwsbrief juli

Bericht door Forumadmin » za jul 08, 2006 7:46 pm

Ik zie alles van de zonnige kant!

Wat een geweldig zomerweer is het! Om deze eerste, officiële hittegolf van dit jaar lekker, maar verantwoord door te komen in deze nieuwsbrief flink wat tips. En voor iedereen die op vakantie gaat: geniet ervan!
Zomerweer? Barbecueweer!
Je hoeft de barbecue echt niet in de schuur te laten staan als je wat kilo’s kwijt wil raken. Met de volgende tips past een avondje buiten eten van de barbecue prima binnen een gezond weekmenu:

- Vermijd witte sauzen (o.a. mayonaise en knoflooksaus) en pindasaus. Dit zijn echte dikmakers!

- Kies voor rode sauzen, zoals ketchup, barbecuesaus, sasliksaus enz.

- Ook kun je zelf een lekker sausje maken van Yofresh, knoflook, peper en zout. Gemakkelijk en weinig calorieën.

- Mannen raad ik aan ongeveer 5 stukjes vlees (totaal 150 gram) te eten, vrouwen 4 stukjes (totaal 125 gram).

- Ook heel lekker op de barbecue: magere witvis!

- Maak zomerse salades met sla, tomaat, komkommer en stukjes gerookte kip, op deze manier heb je evengoed je bordje vol.

- Spiesjes met groente zijn ook heel lekker. Zet bakjes gesneden groenten (paprika, champignon, minikrieltjes (voorgekookt), courgette, etc) klaar in de schaduw en laat je gasten zelf hun spies samenstellen.

- Een paar stukje stokbrood mag best, maar let op dat je niet ongemerkt te veel neemt.

- Rosé en rode wijn kun je er gerust bij drinken, maar houd het bij twee glazen.

- Zin in een toetje? Kies dan voor een lekkere plak verse ananas, even gegrild op het barbecuerooster. Zin in ijs? Neem dan een waterijsje, dat geeft net zo veel verkoeling als een Magnum en levert maar een kwart van de calorieën.

Eet smakelijk!


Bereik je ideale… vakantie
Vakantie… Kijk jij er ook het hele jaar naar uit? Even weg uit de dagelijkse beslommeringen, nieuwe dingen ontdekken, niks moeten. En… lekker eten! Is jouw bestemming je ideale gewicht, dan wil je dit jaar misschien een beetje extra opletten. Het is helemaal niet zo moeilijk om te voorkomen dat je een paar extra kilo’s mee naar huis neemt als ‘souvenir’. Lees maar…Vanmorgen om zeven uur ging de telefoon. Ik kreeg spontaan hartkloppingen, want meestal betekent zo’n vroeg telefoontje weinig goed nieuws. Het was een vriendin. Voor ik kon vragen waar de brand was, begon ze te ratelen: “Hee Son, bel ik je wakker? Sorry hoor. Vannacht heb ik de hele nacht wakker gelegen. Het zit zo: ik maak me zorgen. We gaan vanmiddag op vakantie naar Turkije. Twee weken lang zon, zee, strand.” Waar máákt ze zich druk om? Flitst door me heen. Zou ze niet in bikini durven? En waarom moet ze me daarover op dit uur bellen? Mijn vriendin blijft ratelen: “Ik ben bang dat ik me niet zal kunnen inhouden. We gaan naar een all inclusive hotel en dat betekent volgens mij maar één ding: eten. Héél véél eten. Net keek ik nog even op de site van het hotel en zag weer de foto’s van eindeloze buffetten. Om nog maar niet te spreken over het happy hour elke dag… Hoe ga ik deze vakantie doorkomen zonder kilo’s te groeien? Je MOET me helpen!” Als ik er eindelijk tussenkom, vertel ik haar mijn All Inclusive Survival Plan: “Luister, en paar jaar geleden boekten Koen en ik net zo’n vakantie en het is inderdaad alsof je in luilekkerland terechtkomt. Als je wil, kun je in twee weken tijd met gemak vijf kilo aankomen. ’s Morgens vroeg stond het buffet afgeladen met zoete broodjes en gebakken eieren met spek, ’s middags kon je je lens eten aan pasta en ’s avonds roken de spareribs verrukkelijk. Toch ben ik daar toen niet voor gezwicht. Want naast al die vettigheid, waren er nog genoeg andere dingen om uit te kiezen. Ik begon de dag met een bordje vers fruit en een bakje yoghurt met muesli en een schepje honing. Voor de lunch nam ik vaak een lekkere salade en ’s avonds koos ik mager vlees of kip. In mijn koffer had ik wat Evergreen, Japanse mix en Cup-a-Soup meegenomen, zodat ik gewoon mijn tussendoortjes kon nemen.”Ik hoor een zucht aan de andere kant van de lijn. “Was dat niet sáái?” ”Nee hoor. Oké, een beetje dan. En het vroeg ook aardig wat discipline. Natúúrlijk ben ik ook een paar keer gezwicht voor het toetjesbuffet en lekkere cocktails en nam ik elke avond een goed glas wijn. Dat maakte ik goed met elke dag een halfuurtje baantjes trekken om wat extra calorieën te verbranden. En na die vakantie: geen kilo aangekomen. All inclusive betekent niet ‘inclusief schuldgevoel’, dus meid: gebruik je gezonde verstand en GENIET!”Sonja op tv

Vanaf september ben ik te zien in het SBS6-programma ‘Je Echte Leeftijd’. Zes afleveringen lang geef ik voedingsadvies aan de deelnemers van dit programma.Bereik én behoud je ideale gewicht! deel 2

Terwijl het eerste deel van ‘Bereik je ideale gewicht!’ nog steeds hoog in de verkooplijsten staat (250.000 verkochte exemplaren), ben ik hard aan het werk aan een tweede deel. Eind dit jaar ligt ‘Bereik én behoud je ideale gewicht’ in de winkel. In dit boek niet alleen weekmenu’s voor man en vrouw om af te vallen, maar óók menu’s om je gewicht daarna te behouden. En natuurlijk héél veel recepten, tips, verhalen uit de praktijk en antwoorden op veelgestelde vragen. Heb je tips/suggesties voor in dit boek? Is er iets wat niet mag ontbreken? Mail naar info@sonjabakker.nl

Gesloten